DNA test

Passend Eten werkt alleen met gelieerde (ISO gecertificeerde) laboratoria. De DNA test kan op twee manieren aangevraagd worden:

 

 1. Het aanvraagformulier voor de DNA test* wordt door uw huisarts of specialist ingevuld. U ontvangt thuis een afname kit om wangslijmvlies af te nemen en te verzenden naar het laboratorium. Meestal wordt deze naar het Erasmus Medisch Centrum gestuurd, maar dit kan ook een ander ziekenhuislaboratorium zijn in Nederland.

  De kosten voor een DNA test worden normaal gesproken vergoed door uw zorgverzekering, mits deze is aangevraagd door uw huisarts of specialist. Passend Eten heeft nog niet meegemaakt dat een test niet vergoed is. De kosten bedragen ongeveer € 800,- (prijzen onder voorbehoud). Deze gaan ten laste van het eigen risico van uw zorgverzekering.

  De uitslag van de DNA test duurt enkele weken. Afhankelijk van de drukte kan dit tussen 3 en 8 weken zijn. Deze wordt naar uw arts of naar uzelf gestuurd. De uitslag van de test deelt u zelf met Passend Eten.

   

 2. De DNA test* kan door ons afgenomen worden middels een wangslijmvlies test direct na de intake of via een afspraak bij Alphega Apotheek Asten. Deze sturen wij dan op naar het laboratorium van OneOme. Dit is een ISO gecertificeerd laboratorium in Canada.

  De kosten voor deze test zijn € 285,- en zijn voor eigen rekening (voordeliger indien u uw eigen risico niet hebt gebruikt). Wel is deze test iets uitgebreider dan de test in NL en krijgt u ook informatie over de werking van pijnstilling. De gegevens worden onder een code opgestuurd en zijn niet te herleiden naar u als client.

  De uitslag van deze test duurt meestal tussen 2 en 3 weken en komt binnen bij Alphega Apotheek Asten en valt onder hun privacy beleid. U geeft dan toestemming om deze gegevens te delen met Passend Eten.

* Bij de DNA test die nodig is voor Passend Eten is wordt slechts een klein deel van uw DNA in beeld gebracht, geen "Whole Genome Sequence" of "Full Sequence".